Ostrzeżenie o niepotwierdzonych powiązaniach

W Buforze zamówienia wprowadzono wyświetlanie ostrzeżenia o niepotwierdzonych powiązaniach w oknie podsumowania, przed wysłaniem zamówienia dziennego. Ostrzeżenie będzie wyświetlane w sytuacji, gdy zamówienie zawiera pozycje z żółtą flagą (która oznacza, że towar powiązany jest jedynie jako propozycja i powiązanie to jest niepotwierdzone).

Gdzie się znajduje i jak to działa?

Należy otworzyć moduł Zamówienia (Bufor zamówienie) na widoku Pozycje bufora.

Po zoptymalizowaniu zamówienia w kolumnie Status pojawią się flagi informujące o powiązaniach każdej z pozycji.

bufor_z_żółtymi flagami

Jeśli w zamówieniu znajdują się pozycje z żółtymi flagami, to przy wysyłce zamówienia (operacja Wyślij zamówienie [Ctrl+3] znajdująca się po prawej stronie ekranu) w oknie podsumowania pojawi się ostrzeżenie:

ostrzeżenie_w_oknie_podsumowania

Zamówienie można wysłać pomimo widocznego ostrzeżenia, jednak w oknie wysłanych zamówień ostrzeżenie będzie nadal wyświetlane:

ostrzeżenie_w_oknie_wysyłania

Powyższe ostrzeżenia są istotne, ponieważ wskazują na niepotwierdzone powiązania, które stanowiły jedynie propozycję programu. W sytuacji, jeśli propozycja powiązania nie została potwierdzona, może okazać się, że powiązanie to było błędne i został zamówiony towar niezgodny z intencją zamawiającego.

%d blogerów lubi to: